Duursport.nl Blog

Gerrie Knetemann Classic 2016

2-aug-2016 10:00:00

De Gerrie Knetemann Classic roept jaarlijks de mooiste herinneringen op aan de Kneet. De 11e editie is op zondag 11 september a.s. Zijn rake uitspraken en heldere gedachten over de wielersport inspireert de organisatie van deze Amsterdamse Wielerklassieker dagelijks. Kijkend ‘door de bril van Kneet’ wordt het plezier in de wielersport overgebracht op het groeiende aantal recreatieve wielrenners dat Nederland rijk is. 

 

 
Sfeerimpressie van de 10e Gerrie Knetemann Classic 2015


In gedachtegoed van de Kneet

Gerrie Knetemann was een erkend tijdrijder. Achtmaal was hij gele trui drager in de Tour de France en meerdere keren dankzij de winst in een proloog of tijdrit. In 1981 droeg hij vier dagen de gele trui na de overwinning van TI-Raleigh in de ploegentijdrit. Voor de organisatie een goede aanleiding om de tijdritdiscipline op te nemen in de Gerrie Knetemann Classic. Aan het einde van de routes is er voor liefhebbers op het parcours van Sloten in Amsterdam een individuele tijdrit over 2 km. Uiteraard wordt er na afloop een klassement opgemaakt. 

In het trainingsgebied van de Kneet zijn attractieve routes van 25, 45, 75, 110 en 150 km uitgezet langs de mooiste plekjes van het Groene Hart. Met de wind-op-kop door de polders, over Hollandse dijkjes en door pittoreske dorpjes, precies waar de Kneet zo van genoot. Geheel in gedachtegoed van de Kneet, moet iedereen kunnen genieten van de wielersport. Ook het jongste wielertalent kan een scherpe tijd neerzetten tijdens de Dikke Banden Race in het Olympisch Stadion Amsterdam. 

Meer informatie is te vinden op www.gerrieknetemannclassic.nl. 

Go for it! 
Picture of Team Duursport

Written by Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.