Duursport.nl Blog

QWIN Vitamine C

20-sep-2019 8:00:00

We zitten nog midden in de heerlijke (na)zomer, maar de herfst begint alweer naar ons te knipogen.
Tijd om weer een beetje extra aandacht te geven aan onze weerstand met ’s lands bekendste vitamine: Vitamine C!
Vitamine C (ook bekend als ascorbinezuur) is een vitamine die werkzaam is als antioxidant.


Vitamine C

Vitamine C draagt bij aan een goede weerstand, daar zijn de meeste mensen wel van op de hoogte,  maar wist je ook dat het zorgt voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten? Ook bevordert vitamine C de opname van ijzer en omdat het een antioxidant is, helpt het de lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

“Ok, dat is mooi”  denk je misschien, “maar hoeveel heb ik dan nodig?” De dagelijks aanbevolen hoeveelheid is zowel voor mannen als vrouwen 75 mg. Ben je een fanatieke sporter, dan kun je baat hebben bij  een hogere dosis vitamine C gedurende bepaalde periodes van het jaar.

Denk hierbij aan:
  • De voorbereiding/ periode  voorafgaand aan een belangrijk toernooi of trainingsstage in het buitenland.
  • Ook kan het zijn dat je symptomen vertoont van verkoudheid/ ziek worden. Op het moment dat je nog niet ‘echt’ ziek bent kun je baat hebben bij het suppleren van vitamine C.

Morgan-BLue

Als gezegd werkt vitamine C als antioxidant. Dat betekent dat het zich verplaatst naar de plek van ontsteking/ pijn in het lichaam. Het werkt vaak snel en er is bewijs dat bij een inname vanaf 200 mg vitamine C per dag je al in de buurt komt van voldoende vitamine C om je symptomen te laten verminderen. Let wel op, laat je altijd adviseren door een professional voordat je zelf gaat experimenteren!

De vitamine C tabletten van QWIN bevatten 500 mg vitamine C, dus met slechts 1 tabletje per dag ben je verzekerd van voldoende vitamine C! Houd hierbij wel rekening met het feit dat jouw dagelijkse voeding op orde dient te zijn. 

Picture of QWIN Supplementen

Written by QWIN Supplementen