Duursport.nl Blog

Recept pasta kip-pesto

10 jan. 2019 11:56:18

Een lekker recept met tagliatelle en groene pesto, dit smaakt toch anders dan rode pesto. Waarom ik graag pesto eet bij pasta? Omdat de combinatie pasta met pesto naar mijn mening de lekkerste is onder de pasta’s. De kip kan eventueel weggelaten worden bij dit gerecht, daar wordt het niet veel minder lekker van. Daarmee worden de calorieën verlaagd, maar is wel de eiwitbron kwijt. Ik let er altijd wel op hoeveel calorieën er in mijn maaltijden zitten, maar aangezien je tijdens een wedstrijd van rond de 200 kilometer meer dan genoeg verbrandt, is het niet zo’n groot probleem dat er net wat meer calorieën in de pasta zitten dan in een kale pasta met bijvoorbeeld wat blokjes ham en komkommer


Recept | Pasta groene pesto - kip

Ingrediëntenpasta groene pesto

  • 100 gram tagliatelle
  • 100 gram champignons
  • 100 gram courgette
  • 75 gram kipfilet
  • ½ ui
  • 50 gram crème fraiche light
  • 20 gram groene pesto
  • 10 gram pijnboompitten
  • 1 el olijfolie 


Bereiding

  1. Zet de kookpan met water op het vuur zodat het water gaat koken.
  2. Kook de tagliatelle 10 minuten.
  3. Snijd ondertussen de groenten en de kipfilet in kleine blokjes.
  4. Doe de olijfolie in de wokpan en bak de kip, champignon, ui en courgette 3 minuten op hoog vuur.
  5. Verhit ondertussen de pijnboompitten 4 min op middelhoog vuur in de kleine koekenpan.
  6. Zet deze na de 4 minuten even apart in een schaaltje of kommetje
  7. Als de tagliatelle 10 minuten gekookt heeft, giet je het af en doe je het bij de kip en groenten in de wokpan.
  8. Doe de crème fraiche en pesto bij de inhoud van de wokpan en schep dit goed door elkaar terwijl je het nog 2 minuten verhit op laag vuur.
  9. Serveer het in het diepe bord en strooi de pijnboompitten er uiteindelijk overheen. 
  10. Eet smakelijk


De hoeveelheden in dit bovenstaande recept zijn aangehouden naar de hoeveelheid van een wedstrijdfietser van 188 cm met een gewicht van 78 kilogram. Met daarbij een basaalmetabolisme 
rond de 2500 calorieën. Mocht het zo zijn dat je hier ver van afwijkt, is het handig om de hoeveelheid van alle ingrediënten iets te verlagen of te verhogen.

 
Lekker recept?

Vind jij bovenstaand recept lekker? Download onderstaand recepten E-book! In dit E-book staan 10 heerlijke unieke recepten.

New call-to-action

Picture of Gijs Meijer

Written by Gijs Meijer

Gijs Meijer is professioneel renner voor het continentale Alecto cycling team en student voeding en diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam.