Duursport.nl Blog

Virtuoos ondersteunt jouw sportprestaties!

19-sep-2019 9:25:37

Virtuoos is een innovatief Nederlands bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en verkoop van high-end voedingssupplementen voor sporters en personen met een gezonde en actieve levensstijl. Achter het merk Virtuoos staat een volledig multidisciplinair academisch team bestaande uit farmaceuten, biochemici en bedrijfskundigen. In samenwerking met het kernteam voeding van NOC*NSF zijn er supplementen ontwikkeld voor het Olympisch team van Londen. Vanuit daar heeft Virtuoos verder ontwikkeld en zijn zo uitgekomen op de grootste dopingvrije sportsupplementenlijn ter wereld.

 

Creatine Complex van Virtuoos

Creatine Complex Gold van Virtuoos is een hoogwaardig sportsupplement dat speciaal is ontwikkeld om sportprestaties te ondersteunen. Creatine verhoogt namelijk de fysieke prestaties in opeenvolgende reeksen korte, hoogintensieve oefeningen. Tevens stimuleert creatine de spiergroei en ondersteunt het de spierkracht bij explosieve krachtsinspanningen. Aan dit Virtuoos product is tevens dextrose toegevoegd.
 
Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3 gram Creatine per dag. Dit product is uitsluitend bestemd voor volwassenen die hoogintensieve oefeningen verrichten.

Zoals wij gewend zijn van Virtuoos is Creatine Complex Gold 100% dopingvrij (lees: NZVT gekeurd).

Creatine kan worden ingezet bij:
• Korte maximale inspanningen die tussen de 2 en 30 seconden duren en herhaaldelijk uitgevoerd moeten worden met hiertussen een hersteltijd van 30 seconden tot 3 minuten.
• Sporten met een explosief en intensief karakter die herhaaldelijk uit moeten worden gevoerd (krachttraining, teamsporten, racket sporten).
• Duurinspanningen (hardlopen, fietsen, zwemmen), mits er herhaaldelijke explosieve inspanningen in plaatsvinden (interval en sprints)

Interessant artikel van Topsport Topics: Creatine voor duursporter 
Creatine biedt mogelijk ook voordelen voor duursporters. Nieuw onderzoek laat zien dat dit supplement, dat vooral door krachtsporters wordt gebruikt, bij duursporters voor een sterkere eindsprint kan zorgen. Voorzichtigheid is wel op zijn plaats, aangezien het om één van de eerste studies op dit gebied gaat.

Lees hier het volledige artikel op Topsport Topics - www.allesoversport.nl/artikel/creatine-voor-duursporters 

CORVOS_00031515-002

Probioticum Gold van Virtuoos

Probioticum Gold is samengesteld op basis van drie branded ingredients. 

  1. Lactospore is een bereiding op basis van melkzuurbacteriën (probioticum). 
  2. Actilight is een oligosaccharidencomplex.
  3. 3 Fibregum is een prebiotische voedingsvezel.

NZVT-gecertificeerd
Net als elk ander Virtuoos product is Probioticum Gold geproduceerd volgens de (doping)normen van het NZVT systeem en bevat daarom het NZVT logo op de verpakking. Probioticum Gold kan dus met zekerheid door topsporters gebruikt worden. Echter is dit keurmerk ook voor breedtesporter (recreant) van belang omdat het alles zegt over de zuiverheid en de betrouwbaarheid van het product. 
NZVT, Virtuoos, Probioticum Gold


Bijzonderheden:
- Vitamine C draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning 
- Dit product is samen met de Nederlandse topsport ontwikkeld
- Verpakt in een hygiënische doordrukstrip

Picture of Virtuoos Sportsupplementen

Written by Virtuoos Sportsupplementen

Het Nederlandse Virtuoos is een hoogwaardig merk sportsupplementen. Het Nederlandse bedrijf is opgericht in 2010 met als doel om samen met de sportwereld effectieve en veilige voedingssupplementen te ontwikkelen en deze af te stemmen op specifieke sporters en - sportdisciplines. Inmiddels gebruiken vele nationale en internationale topatleten, profvoetballers, schaatsers, wielrenners en andere sporters de dopingvrije voedingssupplementen van Virtuoos en is het innovatieve bedrijf een sterk groeiend merk in de Internationale sportwereld.