Duursport.nl Blog

Belang van sportvoeding

4-jun-2019 14:16:52

Je stelt je een doel, gaat trainen en werkt gestaag toe naar dé dag. Dan is het zover: het moment waar je naartoe hebt geleefd. Dé wedstrijd, de fietsvakantie waar je je fietsmaten het nakijken gaat geven, de granfondo van je leven! Nu zal je er moeten staan. Ben jij er klaar voor?

 

Energie = koolhydraten

Voor elke prestatie die je gaat leveren heb je in essentie maar één ding écht nodig: energie. Niet die dure merkkleding, die kekke schoenen of die gestroomlijnde racefiets: de basis leg je in jezelf. Na anderhalf uur inspanning zal de voorraad ‘energie’ in je spieren op zijn. En dan? Een onaangename kennismaking met de man met de hamer?

 VRA181211107_Sunweb_Calpe_5929

Sportvoeding, kies jouw favoriet

Met de juiste discipline ontwijk je hem en zwaai je met een glimlach naar hem terug. En daar gaat het heel vaak mis: discipline. Kies een sportdrank en energiereep of –gel die je lekker vindt en gemakkelijk wegdrinkt/-eet tijdens inspanning. Test dit tijdens jouw trainingen. Laat de keuze altijd vallen op een drank die niet te zoet is, want dan weet je zeker dat je deze voor langere duur kunt blijven drinken. Je smaakbeleving tijdens inspanning is immer veel intenser dan in rust.

Iso Pro+ van Born is zo’n drank, die specifiek ontwikkeld is voor duursporters en uitermate geschikt voor inspanningen, waarbij je de limiet opzoekt. Vocht en de koolhydraten zorgen er samen voor dat jouw tank gevuld blijft en de motor kan blijven draaien. Met Born Iso Pro+ kun je tot 90 gram koolhydraten per uur opnemen én tank je tevens een snel en effectief eiwit in de vorm van PeptoPro®. Kortom: de meest complete sportdrank die er is. Niet voor niets de favoriete keuze van Team Sunweb.

 

Koolhydraten pakken

Voor een langere duurinspanning geldt: pakken wat je pakken kunt aan koolhydraten.  Zorg dat je die 90 gram per uur haalt. Dit bereik je al met bijvoorbeeld 2 Super Liquid Gels of 1 Xtra Bar per uur in combinatie met 250 ml Iso Pro of Iso Pro+ per 20 minuten. Dat is niet mis en zeker 80% van de duursporters, zeker de recreant, doet niets met dit gegeven. Niet nodig? Een misvatting! Door de discipline op te brengen en voldoende te drinken en te eten, haal je meer uit je training. Het resultaat: meer plezier en wie weet rijg je de PR’s aan elkaar. Daarnaast stimuleer je ook je herstel ten behoeve van jouw volgende trainingsarbeid.

“Na een wedstrijd of training? Voor mij Recovery+ voor een snel herstel.” Tom Dumoulin, Team Sunweb

 

Herstel - Recovery Drink

Dan komt Recovery om de hoek kijken. In de zomermaanden train je wellicht veel in de avonduren en profiteer je van het daglicht, totdat de zon ondergaat. Echter, hou je er een redelijk trainingsintensiteit op na, dan is het verstandig om bij thuiskomst wel nog even koolhydraten en eiwit bij te tanken. Dit kan bijvoorbeeld met Recovery Shake of Recovery+ (weer met Peptopro®). Beide dranken zorgen ervoor dat je jouw energievoorraad weer optimaal aanvult voor de volgende inspanning. De eiwitten in beide hersteldranken dragen bij aan herstel en spieropbouw. Zo wordt je energietank langzaam groter én blijft die goed gevuld.

Trainen met sportvoeding voorkomt verrassingen tijdens jouw gekozen ‘momentum’. Het gevolg: Jouw uitdaging zal slagen. Geniet en …verwonder!

BORN is bij je.

#borntopushlimits

Picture of Born Superior Sports Care

Written by Born Superior Sports Care

BORN Sportscare is een van de bekendste merken in het wielerpeloton en op de Nederlandse markt in de breedtesport. Als innovation partner van Team Sunweb en education partner van de KNWU is dat ook niet gek. Dankzij de samenwerking met deze teams en specialisten is er voortdurend sprake van innovatie en lanceren ze de best smakende, meest effectieve producten op de markt.