Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Hoe overleef ik als sporter de feestdagen?

Alle categorieën VoedingEnergie GelsSportverzorging

De decembermaand is weer aangebroken. Dat betekent dat de feestdagen voor de deur staan. Niet de meest ideale maand voor duursporters; het is vroeg donker, thuis is het warm en gezellig en overal zijn er lekkere hapjes te verkrijgen. De drempel om te blijven sporten is deze maand altijd net ietsje hoger. Hoe kom je toch op een verantwoorde manier de feestdagen door?


Verantwoord genieten

Het sinterklaasfeest gaat gepaard met veel zoetigheid. Denk aan pepernoten, chocoladeletters, banketstaven; de verleiding is groot om snel wat lekkers te nemen. En net als Sint Nicolaas het land uit is, staat de Kerstman weer voor de deur. Uitgebreide diners, een kerstbrunch op je werk, gourmetten met de familie; aan heerlijk eten geen gebrek.  Vooropgesteld; dit moet allemaal gewoon kunnen. Je hoeft je echt niet rot te voelen als je je eens een keertje wilt laten gaan aan de eettafel. Wil je er toch een beetje rekening mee houden, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor mager vlees. Denk hierbij aan gevogelte, biefstuk of varkenshaas. Een lekker stukje tonijn of een scholletje is ook prima natuurlijk. Groente en salades kunnen nooit kwaad, al moet je dan wel kijken dat er niet teveel mayonaise doorheen zit. Sausjes zitten sowieso vaak vol met vetten en suikers, zodat het beter is deze links te laten liggen. Aardappels en frietjes zijn superlekker maar ook dit zijn juist de producten welke veel calorieën bevatten.  Tot slot het dessert; een ijsje na is natuurlijk heerlijk maar zitten vaak vol met suikers en vetten. Zeker als er slagroom bij zit. Een goed kopje Il Magistrale Cycling koffie na het kerstdiner is een prima alternatief.

Alcohol dient natuurlijk altijd met mate genuttigd te worden. Een glaasje wijn is natuurlijk erg lekker, maar wissel zo nu en dan af met een glaasje water. Alcohol onttrekt namelijk het vocht uit je lichaam. Dit is voor niemand fijn maar zeker niet voor sporters. Daarnaast is een kater ook gewoon niet fijn.

Blijven bewegen

Als het buiten koud en guur is vind je het misschien lastig om de hardloopschoenen aan te trekken of om op de fiets te stappen. Het is off-season dus waarom zou je? Zelfs als je een trainingsschema af te werken hebt vind je het niet zo erg om eens een dagje over te slaan. Daar heeft de trainer vast wel begrip voor, denk je dan. Toch is het leuk en verstandig om ook tijdens de feestdagen lekker te blijven sporten. Op deze manier voorkom je namelijk dat je door al het eetgeweld in decembermaand extra kilo’s aankomt en blijf je ook in de winter lekker fit. Rond de kerstperiode worden er door het land tal van Santa-Runs georganiseerd. Dit zijn vaak laagdrempelige loopjes die vanwege hun korte afstand voor iedereen geschikt zijn om mee te doen. Naast het feit dat het leuke evenementen zijn om aan deel te nemen pak je ook nog eens wat hardloopkilometers mee. Mooi meegenomen toch?

Ook digitaal word je genoeg uitgedaagd om tijdens de feestdagen te blijven bewegen. Zo heeft Garmin Connect een tweetal badges te verdienen. Eentje door op oudejaarsavond een activiteit te registreren en eentje door op nieuwjaarsdag een activiteit te doen. Pas wel op voor rondvliegend vuurwerk. Heb je echt geen zin om te hardlopen, zwemmen of fietsen? Trek dan eens lekker je schaatsen aan en vermaak je op een (kunst)schaatsbaan bij jou in de buurt, of maak een gezellige winterwandeling.

hoe-overleef-ik-als-sporter-de-feestdagen

Geschenken

De decembermaand is natuurlijk ook de tijd van cadeautjes. Natuurlijk heeft Duursport voldoende in het assortiment om voor je favoriete (duur)sporter een leuk presentje onder de kerstboom neer te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een proefpakket van Amacx, of een Amacx Energy Deal met daarin verschillende sportvoedingsproducten. Voor de fietsers onder ons is er speciale wielerkleding te verkrijgen en ook voor bidons, fietstoebehoren en zelfs boeken kun je bij Duursport terecht. Genoeg om uit te kiezen dus.

Top 5 cadeautips voor de feestdagen

  1. Sockeloen sokken
  2. Go4Dry schoendroger
  3. BOVelo Clean Green
  4. Morgan Blue Onderhoudskit 
  5. Boek | Kopwerk – Aart Vierhouten & Koen de Jong

Rest ons natuurlijk jullie hele fijne feestdagen te wensen. Geniet vooral van de mensen om je heen en maak er samen een mooie maand van.

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact