Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Xtra Bar – Born

Alle categorieën Energie RepenVeldrijdenTriathlon

Je eerste reep. Een heuglijk moment. Je voelt je op en top sportman (of vrouw) als je de folie van de eerste energiereep openscheurt. Mijn allereerste ‘energiereep’ was een energy muesli bar. Wist ik veel? Het was een energiereep, niet duur en te krijgen bij de lokale fietshandelaar. De weg naar de juiste sportvoeding moest ik nog vinden. Desalniettemin was ik in mijn nopjes met de door mij aangeschafte voeding. Placebo-effect? Misschien op dat moment wel, maar ook dát is effectief.


Energie reep – wielrennen 

Na een uur was het zover: ik scheurde de folie van de mueslireep open en nam de eerste hap. Helemaal niks mis mee, op zich, ware het niet dat de toch wel droge stukjes muesli me letterlijk in het verkeerde keelgat schoten. Bovendien kruimelde een kwart van de reep op het asfalt. Deze bar maakte boos. Een eerste kennismaking en een goede leerschool. Bij de volgende duurinspanning van meer dan 1,5 uur zou ik qua voeding beter inkopen. Maar waar moest ik op letten? Al fietsend leerde ik veel, als je maar goed oplet. Ook over de juiste energiereep. De Xtra Bars van Born waren voor mij de uitkomst. Bij dezelfde fietshandelaar te koop (nog veel makkelijker via Duursport.nl) en precies wat je als duursporter nodig hebt!

het-beste-moment-voor-een-energy-bar

Born Xtra Bar – energy bar 

Niet droog. Dat was al een geweldige verademing. Een Xtra Bar is smeuïg en hapt makkelijk weg. Ik hoefde niet minutenlang te kauwen voordat ik kon doorslikken. Een dikke plus. De juiste koolhydraten. De repen bevatten een juiste koolhydraat mix met isomaltulose. Een koolhydraat dat rushes en crashes voorkomt. Daarnaast zorgt de 2:1 verhouding glucose/fructose bij enkele Xtra Bars voor een optimale koolhydraatopname van 90 gram per uur. Zo kom ik die duurinspanning makkelijk door, zonder dat de man met de hamer om de hoek komt kijken. Smelten niet. Dat maakt het wel weer zo makkelijk om de folie open te scheuren en een smakelijke bite te nemen. Dan kom je vanzelf bij de heerlijke smaak terecht: niet te zoet. Prima voor een heerlijke duurinspanning. “Doe mij er maar 2!”

Dit seizoen lanceert BORN de nieuwe Xtra Bar Lemon/Lime. Een heerlijk frisse energiereep die net een iets anders smaakt dan alle andere. Deze Xtra Bar werd grondig getest door Team Sunweb gedurende de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España en als bijzonder verfrissend ervaren.

Wil jij de man met de hamer niet tegenkomen? Een lekkere frisse reep eten die niet plakt en niet te zoet is? Dan is de BORN Xtra Bar Lemon/Lime jouw beste keuze.

Geschreven door Born Superior Sports Care

Het Nederlandse BORN Sportscare heeft een brede basis in de wielersport. Het merk BORN biedt een totaalconcept in sportvoeding en sportverzorging, specifiek vóór en dóór duursporters. BORN is partner van o.a. KNWU, Team Parkhotel Valkenburg, Volker-Wessels Cycling Team en Limburg Cycling. Alle producten worden ontwikkeld en getest op topniveau, maar zijn zeker ook ontwikkeld met het oog op de recreatieve wielrenner/wielrenster die het beste uit zichzelf/haarzelf wil halen. Het resultaat? Een lijn topproducten die zich kenmerken door een verfrissende smaak (niet té zoet en plakkerig), maagvriendelijkheid, energierepen die makkelijk wegkauwen, maar ook sportverzorgende producten die helpen je grenzen te verleggen. Kortom: “Born to push limits”.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact